De woorden die je zegt, tonen wie je bent

De woorden die je zegt, tonen echt wie je bent. Kijk maar naar Steve Jobs van Apple. Hij  is een mensen-mens. Hij spreekt over dromen, dingen waarmaken, waarde, mensen. Kit Eaton van Fast Company plaatste alle gebruikte woorden van een interview van Jobs in een woordenwolk. Prachtig om te zien wat er leeft in de geest van zo’n man. Waar het hart van vol, is loopt de mond van over. Jobs spreekt niet over IT. Of over wat ze gemaakt hebben. Wel over mensen. Over denken, willen, waar ze naartoe gaan.

Uitstekende filosofie. Grote leiders die tot actie inspireren vertellen waarin ze geloven. Niet welke diensten of producten ze aanbieden of hoe ze dat doen. Apple is een succes omdat ze goede producten maken. Maar nog meer omdat ze een identiteit uitstralen en uitnodigen er deel van uit te maken. Simon Sinek op Ted.com legt uit hoe grote leiders tot actie inspireren. Mensen kopen niet wat je doet maar waarom je het doet.